[O1] po regeneracji turbo błąd !!!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] po regeneracji turbo błąd !!!
A więc graty w turbo wymienione ale wywala bład :
4C69 - elek.zawór przełączania rury dolot. przerwa/zwarcie do masy
Wie ktoś gdzie on jest umiejscowiony?
Pilnie proszę o pomoc...
-
daniel0607, jaki powód regeneracji?
Nie masz kogoś kto ma normalnego Vaga ross techa ?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Ziomal, łożyska i wirnik w suszarce + mieszek czyli full options 210 kkm robi swoje :wink:
mam ale dopiero w Olsztynie, na Bosch pokazuje właśnie tak jak opisałem
Komentarz
-
To jest chyba błąd 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground (zawór klapy w kolektorze dolotowym (N239): przerwa lub zwarcie z masą).
Komentarz
-
Czyli EGR.Zamieszczone przez kenwTo jest chyba błąd 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground (zawór klapy w kolektorze dolotowym (N239): przerwa lub zwarcie z masą).
Daniel , posprawdzaj czy kabeli nie są po przecierane czy cuś.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
To nie chodzi o EGRZamieszczone przez kenwTo jest chyba błąd 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground (zawór klapy w kolektorze dolotowym (N239): przerwa lub zwarcie z masą).
W tym przypadku błąd dotyczy zaworka N239 który jest w zaznaczonym miejscu i steruje klapą gaszącą.
Często łamie się mocowanie tego zaworka i spada w dół na kolektor wydechowy.
Jak zaworek się przytopi od gorącego kolektora, to komputer pokazuje taki błąd.Załączone plikiDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
No ale jesteście pewni że to dotyczy mojego błędu
[ Dodano: Nie 08 Lut, 09 09:20 ]
No a ten zaworek faktycznie u mnie dyndał więc opcja jakaś jest, no ale gdybaniem się nie naprawi.
Komentarz
-
Tak, to jest ten błąd. 4C69 to jest 19561 w zapisie szesnastkowym.Zamieszczone przez daniel0607No ale jesteście pewni że to dotyczy mojego błędu
Komentarz
-
Nagrane komórką
Komentarz